Монтаж на котли за локално парно Liepsnele

Котел Liepsnele в пълен ръстНие предлагаме монтаж на котли на територията на България, както и в Македония, и в Сърбия.

Не подценявайте качествения монтаж, той е с основна роля за КПД-то на Вашата отоплителна система, ние работим само с качествени материали и части, които са препоръчани от фирмата производител.

Изисквания:

Помещението трябва да бъде високо поне два метра и 15 сантиметра,  ако височината на таваните е по-ниска от стандартната, Вие можете да поръчате котел с височина 190 сантиметра.  Силно препоръчително е подът да бъде бетонен или поне мястото, където ще стои котела.
Задължително е помещението да бъде повече от 4кв. м.
Задължително е помещението да има приток на свеж въздух.

Схема за свързване на котела Liepsnele

Схема за вързване към парно отопление на котел Liepsnele

 

1. балансиращ вентил
2. тройник за разширителното казанче
3. трипътна термозависима клапа
4. циркулационна помпа
5. тръба която връща топлоносителя
6-7. ръзка със системата от радиатори
8-9. връзка с бойлер за допълнително нагряване
10. автоматичен въздуховод

Схема за свързване на котела без подово отопление

Схема за вързване на котел на твърдо гориво без подово отопление

1. балансиращ вентил с разходомер
2. oбратна клапа
3. балансиращ вентил
4. трипътна смесителна клапа
5. разширително казанче
6. предпазна клапа
7. въздухопровод
8. вентил

 

Схема за свързване на котела с подово отопление

Схема за вързване на парен котел при подово отопление

Внимание! Ако котелът не отговаря на заявените в сайта характеристики, моля свържете се с нас за отстраняване на проблема.

Ако имате въпроси относно монтажа не отлагайте, а се обадете сега на посочените в сайта телефони — ние ще се радваме да ви чуем.

Изисквания за противопожарна безопасност

Задължително е котелът да да бъде поставен върху негорима повърхност. Съединението на котела с димната тръба трябва да бъде изработено от метал. Силно препоръчително е да проверявате състоянието на димоотвода поне веднъж в месеца, ако се налага ще трябва да бъде почистен, натрупалите сажди в димната тръба може да се подпалят  и да предизвикат пожар във Вашия дом.  

Силно препоръчително е при монтажа да се спазва всичко от схемата, която е нагледно представена в техническия паспорт, котлите могат да бъдат инсталирани от всяка специализирана бригада, която спазва това.

Ние предлагаме всякакви консултации и обучения за монтаж на котлите. Ако искате да извлечете максимално КПД от вашия котел, нашите сътрудници могат да ви посетят за настройка на монтирания котел във вашата сграда. Тези хора са професионалисти в своята област, те са сертифицирани да извършват такава дейност и ще погрижат котела да бъде монтиран според стандартите на Liepsnele във възможно най-кратък срок. Хубаво е след монтаж да бъде направен тест на системата Ви, за да се провери правилната работа на монтираното устройство.

Като цяло монтажът на котел Liepsnele не се отличава от монтажа на който и да е друг котел за парно на твърдо гориво, но все пак има своите нюанси. Помнете, че само качествен монтаж ще позволи да извлечете максимално КПД от вашата инсталация.

Свържете се с нас сега на посочените в страница КОНТАКТИ телефони