Котли на твърдо гориво LIEPSNELE

Защо да изберерем точно Liepsnele? С какво те са по-добри от останалите предложения на пазара?

Ние веднага ще ви отговорим:

Liepsnele_1-157x300Котлите LIEPSNELE са Литовско производство, те имат учудващо голяма енергийна ефективност и времетраене на горивния процес. В сравнение с останалите предложения на пазара, литовските котли на твърдо гориво са от друга планета, те дори се конкурират със съоръжения, които използват технология за автоматично подаване на горива.

Повечето от Вас ще попитат, какво представлява този котел?

На фигурата по-долу подробно е описано устройството на котел LIEPSNELE

Принцип на работа на котел с горно горене

 1. Дросел с терморегулиращ клапан на въздуха.
 2. Нагревателна камера на въздуха.
 3. Отвор за отстраняване на дим.
 4. Превключващ клапан – дърва, въглища.
 5. Тръба за подаване на въздух.
 6. Вратичка за зареждане на гориво.
 7. Разпределител на въздуха.
 8. Гориво.
 9. Вратичка за премахване на пепел.
 10. Въже за повдигане с пръстена.
 11. Кука.
 12. Тръба за гореща вода.
 13. Тръба за връщане на вода.


Както сами можете да видите котлите на твърдо гориво LIEPSNELE добиват високи резултати без сложни електронни системи, по този начин те ви осигуряват висока надеждност, лесно боравене с вашата система и всичко това на изключително добра цена.

Горно горене

Горно горене в на твърдо горивоНа тази графика можете да видите как работи горното горене — във втория случай клечката гори по-дълго и нагрява термометъра до 120 градуса. Същата клечка при горене отдолу нагоре изгаря по-бързо и нагрява термометъра по-малко.

Цикъл на работа и КПД

Цикъл на работа и КПД на котел на твърдо гориво с горно горене
При работа на дърва:

—— Оптимален КПД
—— работен режим на котел Stropuva
—— работен режи на обикновен котел
ikonka  Зареждане на дърва.

Котелът Липснеле остава по-дълго време в зоната на максимален КПД и не минава толкова често през зоните с нисък КПД.

Производителите на обикновените котли на дърва сочат максималното си КПД, но забравят да споменат колко време от цикъла котела работи с максимално КПД.

По време на използване вие ще синхронизирате ритъма си със зареждането така, че да зареждате дърва тогава, когато на вас ви е удобно. Ще знаете колко точно гориво да заредите и кога точно ще трябва да заредите отново.

Да обобщим до тук с няколко думи, кои са предимствата на LIEPSNELE

— Притежава Сертификат СЕ
— Конструкцията е изчистена и опростена.
— Лесно можете да работите с нея.
— Работи безопасно със своята двойна изолация.
— Устойчив е на времето, според специалистите може да работи безпроблемно до 25 г.
— Системата е изключително икономична – достига над 90% КПД  при всеки режим на работа.

Повече за котлите за локално парно Liepsnele

Котлите на твърдо гориво LIEPSNELE ви осигуряват над 31 часа топлина с едно зареждане, когато използвате дърва и цяла седмица, когато вашият избор са въглищата. Котлите ни спестяват не само вашите средства, но и времето Ви. Стандартните парни котли се зареждат на всеки 3 до 6 часа, a с котел LIEPSNELE можете да забравите това досадно задължение.

С този широк интервал на зареждане, можете да се наслаждавате на сън без да се притеснявате, че когато се събудите сутринта, стаята а и целият Ви дом ще е изстинал.

Котлите LIEPSNELE могат да поддържат стайната температура с минимално изразходено твърдо гориво. Ето как вие на практика пестите време и средства!

Горно горене на дърваСигурно много от Вас се питат, как така нещо толкова опростено е толкова ефективно и на практика е по-добро от устройствата със сложни  електронни системи?

При Литовските котли за локално парно горивния процес протича отгоре надолу, като така извличат изключително много топлина от горивото. Отгоре дървата се запалват, а отдолу търпеливо изчакват своя ред.

Телескопична тръба с газоразпределителВ камерата се спуска телескопична тръба която подава въздуха, в нейния край е разположен разпределителят на въздуха. Той е разположен винаги до зоната на горене, където температурата е най-висока. Със слягането на горивния материал тръбичката заедно с въздушния разпределител слизат надолу под въздействието на тежестта си, запазвайки разстояние от точката на горене през целия цикъл на горене.

Простия механизъм на устройството, предоставя стабилна температура без сложни електронни системи или постоянна настройка на клапите. Конвенционалните котли нямат такава механика и в КПД-то им има значителни флуктуации, които водят до неравномерно разпределение на работата.

Защо котлите на твърдо гориво LIEPSNELE са толкова икономични?

Те предлагат енергийна ефективност от 91.6%, което е повече от процента на камините, котли на други фирми и конвенционалните печки. Според проучване сред хиляди потребители от Русия и Украйна, котлите LIEPSNELE са наистина икономични. А къде по-добре може да се тестват качествата на котлите LIEPSNELE, ако не в Русия и Украйна? J

Котел с мощност 10кW е в състояние да отоплява помещение от 100м2 в продължение на 31 часа едва с 25кг дърва и цели 5 дни със 75кг въглища.

По-големият модел 40кW може да топли 400м2 в продължение на 5 дни, затова се нуждае от 220кг въглища, като от всяко кило котлите LIEPSNELE произвеждат 4.8kW/ч топлинна енергия. Резултатите са плод на множество тестове през последните 10 години.

Как да бъда сигурен, че тези толкова просто устроени устройства са надеждни?

Заготовка за котел LispeneleКотлите LIEPSNELE са напълно безопасни и са със сертификат по европейски стандарт за качество и безопасност – СЕ. Котлите са термоизолирани и тяхната температура трудно надвишава 30 градуса, като по този начин е отстранен риска от изгаряне при допир до външните повърхности.

Като изключим безопасността, двойните стени служат и за да предпазват котела от корозия, която може да се получи от висока температура. Друг проблем, който често се среща при други марки котли – конденз, е отстранен в устройствата на LIEPSNELE.  Когато отстраним проблема с конденза, решаваме и още един проблем а именно – проблема с полепването на смола и катрани. Сигурно доста от Вас са се сблъсквали с това, със котлите LIEPSNELE вече можете да забравите за този неприятен проблем.

Каква е гаранцията на Литовските котли?

Котлите LIEPSNELE имат 5 години гаранция, като от старта си на пазара през 2002 година, до днес няма данни за устройство, което е повредено. Оценките на експерти са, че продукта може да работи без проблеми до 25 години.

Какво гориво да избера за моя котел LIEPSNELE?

Котлетата работят с дървени остатъци, дърва и стърготини. Универсалните модели използват и брикети, каменни и антрацитни въглища и торф.

Най-калорични са въглищата с около 5000ккал от килограм, след тях са дървените брикети с 3000ккал, на последно място са дървата и торфа с 2000-2500ккал.

Видове твърди горива

Калориите на горивото са основен фактор за неговата издръжливост — колкото по-калорично е то, толкова повече време ще издържи. Има хора които издържат с едно зареждане на въглища цяла седмица.

Естествено, не всичко зависи от Вашия котел и горивото, което му слагате, факторите са доста, като например изолация на сградата, външната температура, отоплителните тела, консумация на вода и т.н. и т.н.. Високите резултати от седем и осем дни  са постигнати при режим на работа далеч от пиковите мощности на котела и в сгради с изключително малки енергийни загуби.

Всички модели котли могат да бъдат доставени и монтирани в цяла България, Сърбия и Македония.
За повече информация относно цени, доставка и монтаж моля свържете се с нас на посочените телефони в страница КОНТАКТИ

Лого Lispenele